Ramadhan Kareem



First and foremost i would like to take this opportunity to wish every single muslim reader of my blog a wonderful and blessed Ramadhan.. May Allah give us the strength and patience to fast during this whole month of Ramadhan.. accept all our fasts and give us the opportunity to worship in the night of Qadr and help us to continue all the good deeds we do in this holy month.. Amin.




I would also like to take this opportunity to menyusun sepuluh jari meminta ampun dan maaf sekiranye ade terkasar bahasa.. or terlebih gurau di alam maya ini.. semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dgn tenang.. adehhhh thats why i dont blog in malay.. berterabur malay kita hehehe

So hows everyone?? I hv not been baking anything and hence no pic or recipes to share.. I am still coughing away and the flu doesnt seem to go away .. alhamdullilah Sonia has been well.. hb is getting on well too.. yesterday we were invited by sis Wati for a seafood meal in Senibong JB .. unfortunately sis lyn and family couldnt make it cos Dafinah is down with high fever.. get well soon Adik!



Shes always a joy to be around and gets along so well. How fast our little Princess grows. Wasnt it just two years ago where hb mentioned "I cant wait for her to start talking". Now its "how do we stop her from talking?" lol


Thank you sis Wati and family!

28 comments:

Mylady said...

Salam Rima..

Selamat Berpuasa for you and your family too..semoga Allah S.W.T kurniakankan Rima dengan kesihatan yang baik especially during this Ramadhan month..get well soon ya!...

ijayuji said...

Salam kak rima!!!! ayat akak berterabur tp akak leh phm malay kan? wakakakaka... kalau akak baca ayat kita pun lagilah, dgn tak de koma sume noktah sume ibarat sekali lafas baca komen kita nii, skrg ni jerr dah berubah sikit kasi org paham :D

Selamat menyambut ramadhan buat akak n family, lauk2 atas meja ituuuu menggugat imankuuuuuuu.. n halalkan segala apa yg kita dah termakan makanan dr akak n sume2 lah! hihihi.... maaf zahir batin! eh? belum raya lagi ya? hihihi...

3E said...

Salam Ramadhan buat Kak Rima sefamili ya....:-))

lemongrass said...

Hi Rima,
Have a blessed Ramadhan Kareem for your whole family too.

3E said...

Salam Ramadhan buat Kak Rima & famili....:-))

SJB AKA SUE J-B. said...

That's What They Said, Be Careful What You Wish/want For hehe.

zarin said...

salam ramadhan to you and your family... zero zero ye ;-))

Sizuka said...

Rima,

Selamat menyambut Ramadhan al Kareem to u n ur family. Get well soon. Having flu while fasting is not fun at all. Hugs n kisses to Sonia.

Yat Maria said...

Babe

selamat menyambut Ramadhan to u & yr family too! Semoga diberi kesihatan untuk menjalani ibadah puasa..

Nak dekat2 raya, ku nantikan tayangan kek lapis mu yg pasti menjadi godaan & buruan ramai.. :)

atie @ ejay said...

selamat berpuasa kak rima:)

Anonymous said...

Selamat menyambut ramadhan untuk Rima dan keluarga. Semoga Rima cepat sembuh....KakSal.....

K.Nor said...

slmt berpuasa buat rima dan suami.. mudah2an cepat sembuh ya.. smoga dpt berpuasa dgn baik nanti :)

Rina NAR said...

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan Al Mubarak to you & family....kat sini smua down with coughing huhuhuhu

Maya Marisa said...

babe, happy fasting yeah!
get well soon!

marina anakcikbob said...

Happy Ramadhan kak..
moga puasa kita lebih diberkati kali ni..

CTZee said...

Marhaban yaa Ramadhan. For K. Rima & all your family & also everybody here selamat berpuasa. Maaf lahir & batin.

Nasib baik lah tengok gambar2 seafood ni belum time puasa. Kalau tidak....hai bergoncanglah iman ku. kekekeke. Sonia's growing up beautifully Masya'Allah.

Ribbon Clown said...

salam K Rima,

Ramadhan Al Mubarak to you and your family too.. :) Maaf zahir n batin ..

Jun said...

cakkk! hehe...rima,slamat berpuasa to u n family too..aishhhh, sedap plak nampak all d foods kat atas tu...i jeling2 aje..takut air liur meleleh..hahahha

feeqa said...

hi sis rima..selamat berpuasa ..kids mmg tak boleh nak stopkan dier dari bercakap..muahaha..kita yg dgr pun nak letih..bila tido baru senyap..hehehe..semoga cepat sebuh ya sis..banyak ker order utk raya??hehe

Nuridah said...

Salam Ramadhan buat Rima sekeluarga,moga bertambah keimanan dan diberi kesihatan yang mantap.

ilahslilpinkkitchen said...

Slamat menjalani ibadah puasa kak rima and family!

Ummi said...

Salam Rima, Selamat Menyambut Ramadhan dan Selamat Berpuasa buat Rima seisi keluarga. Kesiannya x sihat lg eh...harap2 Rima cepat sembuh dan diberikan kesihatan yang baik juga dalam menjalani ibadah puasa ini.. Akak mohon maaf seandainya ada keterlanjuran bahasa di dalam gurauan dan teguran akak sepanjang perkenalan kita ya Rima...muaahhh!

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaikumwbh Sis…
Ayu ingin mengucapakan selamat menyambut ramadhan. Semoga kita sama2 memanfaatkan bulan yang penuh rahmat, keampunan dan yg dijanji dijauhkan dari neraka ini oleh NYA. Mohon maaf jika ada tersalah, terusik, terkata dan terbicara yang mungkin ada menyakiti selama ini.:)

Have a blessed and contented Ramadhan for u and family…Amen.

Nurfaizah said...

Salams k.Rima,
Slmt menyambut Ramadhan to u & family.
Ampun maaf mana salah berkomen.

My kids & i pon tgh kena cough & runny nose attack.
May u get well soon ye...Miss ur bakings.

Nur-nba said...

Salam. Selamat berpuasa buat Kak Rima.. Nur selalu datang blog ni.. tapi selalu jadi "silent reader" je.. Suka tengok Sonia dan kek hasil air tangan akak.. Take care sis..

Rima said...

Thank you all for the wishes... yesterday i was sick but after iftar and after taking medication i feel much better this morning.. :o)

PatinPasta said...

Kak Rima,
Not that late, no? .. to wish you and family selamat berpuasa dan menyambut Ramadan :)

*i've gained weight and looking at your gorgeous food is such a torture!

Rima said...

Aida
Not at all.. we masih dibulan yg mulia ni hehe

Tengok ur sate lagi lah.. waktu puasa ni semua pun nakkk hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...