TGIF - NOT!




Honestly?? I cant wait for tomorrow.. besides having my parents here.. hb will finish work hopefully by 5pm.. finally I can have brekkie, lunch and dinner with him.. finally Sonia will stop asking me where her papa is.. like right now :o( Finally hb will get to sleep in a little longer.. poor him working his butt off to provide us well.. ty ty ty dear for all ur sacrifices .. eventho I know u enjoy working so much .. too much at times hehehe

Didnt do much today.. I took Sonia for a dip in the morning and went to one of the malls nearby. I was at their supermarket for close to an hr.. why?? there is an aisle full of baking stuff and guess how much I spent?? 600,000.. not in Sg dollars yah hahahha.. 600,000 rupiah.. still.. yikes!! Rima Rima.. whats up with that! wonder how much I'm gonna spend when I go to Titan (baking supply shop) this weekend.. :ox



Their desert at the club floor is the best compared to the other hotels that I've stayed in jkt and please dont ask me how many of these went into my tummy... its grossss!

17 comments:

Yat Maria said...

Rims...

am wondering here apa gaks u beli kat supermarket tu?? ni belum masuk Titan lagi..tak ker betul ai cakap pasal guni tu...heheh..akceli titan tu pat sebelah mana?..dah bertahun tak pi jkt..aku kira block m dah terkubur..rupanya ada lagi?..

Rima said...

Babe.. actually kan i think dah bertahun tahun i tak gi Blok M... semenjak dah terbakor.. dah tu the last time i gi sini we had to pass by blok M to go to Titan.. i asked si Husin what happen to blok M.. he said still as usual.. so maybe if i hv the mood i will check it out lah.. if not i will take my parents to mangga dua and tanah abg tmrw.. si tanah abg pong dah no longer macam dolo.. new building and got aircon .. tu pun last yr when Husin took us there, my hb tak suka seh gi sana..

Titan is at Fatmawati.. nak gi situ mintak ampun machapnye.. the last time i went there tempat nye macam berserak sikit tau.. sampai susah nak cari some things that i want.. they also hv a branch kat the new shopping mall kat kelapa gading.. Mall of Indonesia.. i plan to check out the one yg kat kelapa gading this time round.. i saw dari jauh the new shop nampak macam kemas sikit ah..(last time I saw it while i was in Husin's car bef driving to airport)

What I bought? selagi selagan ah dah tu bila balik hotel, i gi online n check if its cheaper in Titan.. welp.. tipah tertipuuuu kahkahkah

melatie said...

Baca entry pun aku ketawa sorang-2. Baca komen pun aku ketawa sorang-2. Kelakor betul hari ini. Cam ne lah Cik Tipah boleh tertipu.. tak kan ko tahu di jkt tu Diskon selalunya bulan Juni...duh.

Ai jarang-jarang sampai, kadang-kadang sampai.. ingat juga bila waktu diskon

Rima said...

Hai Melati.. jgn ko tak tahu.. Cik Tipah waktu boring2 and waktu sowang2 lah waktu yg dangerous tau.. belanjanye lebih gitew.. kalau ade inspector.. belanjanye/nafsunye boleh terkawal cos konon isteri mithali.. tak suka membazir kaedahnye kahkahkah

somuffins said...

Apa pun, you mission now Ms Rima (cewah) is to tayang to me/us apa yg you beli kat sana (hal membaking); dan satu misi lagi, kalau you dah nampak T-shirt 'Som Muffin', tolong belikan dulu, boleh? heheh..

P/S: Nak rona shocking pink *wink*

Rima said...

hehehe.. insyallah akan ku cari di tanah abg and mangga dua.. "som muffin" .. shocking pink.. ouchhhh!! "wink"

Yat Maria said...

kuikuikui..leh tahan cik som...shocking pink uuu!!! hakasss!!!

one thing ai notis baju2 indon ni sumer comei2..untuk uolls bule lah kiranya, badan yg sekeping & selim melim..pat ai yg dah terlebih cuns & montels ni..aku rasa sgtlah susah pat baju muslimah tu..haha..

takper tunggu tahun depan, kalo jayanya berdiet buang 10 kilo, baru ai ke jkt cari makan..eh bukan..baju muslimah..haha..

Rims...i like rambut si sonia style fitew..apa kah dia baru mengshampoo rambut atau ko tempek jel rambut?? :)

Rima said...

Tu style boleh tahan untuk seketika aje.. waktu basah dan sebasah basah nye hahah.. waktu kering dia mengeringai... un control gitew hahaha

Baju muslimah memang banyak kat sini.. they said sekarang nak gi tanah abg punya lah penuh sesak cos shawal shopping dah bermula.. errr ku sangka kan only singaporean aje yg kaisu :op

somuffins said...

Rima/Yat
U tau berapa umur I yg sebenar, kan? I dah boleh ada cucu kekdahnya. Takdelah sesuai badan monggelku mengenakan warna shocking pink.. Tu cakap2 kosong aje deh..

I dah tahap obese, so Yat.. you masih boleh bersuka ria lagi..

Rima said...

Eh shocking pink tu pun kadang2 macam kena tau untuk orang yg dah mature.. macam kita lah..

Cik Som .. Hairi is gonna be 20 this year and if Hairi kawin at young age.. dah tu dapat anak.. i dah boleh digelar nyai tau... :o(

Yat.. teruskan diet mu.. ku beri sokongan yg kuat dari belakang hehehe

farrah said...

memang kelako berguling2 tgk comment2 kakak2 diatas ni hehehe..

k.rima...murah ke brg2 baking..erkkk kalau fara tau murah kirim kat membe aritu kekekeke...adoiaiii mesti 1kontena tu k,rima shoping brg baking hehehe

farrah said...

kekekek akhirnye dapat jugak tuka ke nama sendiri kekeke..agak payah tuk k.rima ingt sape la nama moxchubakes ni hehehe...sbb sblm ni wta xleh hehehehe..budak baur belaja blog hehehehe

Rima said...

Farah .. ko jaga2.. jangan ketawa banyak sangat.. tu muko maintain.. nak pakai tau nanti raya.. kalau tak cun dont come to me and complain wokey hahahha

Murah belaka kalau beli kat bakery supply shop.. jgn jadi tipah tertipu suah :opp

Anonymous said...

Hi Rima,

Bloghopping n landed here.. OMG!! U are one talented photographer and baker!!!

will surely comeback for more..

/nong
http://flowerella.wordpress.com

Rima said...

*Blushing* ty ty.. come back soon ok..

Cheers!

SJB said...

She so cute hehehe.

Rima said...

Ty SJB :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...