Heavenly Milo and Oreo Jelly



Yesterday was one full on day for us.. we took Sonia to Kranji to visit a fruit & vegetable farm (Bollywood Veggies) and also went to Sungei Buloh Wetland Reserve to look around.. i hv not touched any of the photos taken yesterday and will probably do so today.. anyway with the scorching hot sun and fasting at the same time.. i found myself feeling much more thirsty than usual.. so yes.. no more going to those kind of places during fasting month... Sonia had a blast of cos.. she has been learning abt the growth of fruits in school was supposed to go on a field trip the day we will fly to HCM.. hubs thought we shud take her there anyway so that at least when other kids talk about it.. she can relate to it.. oh and guess what.. the other day she took home with her fm school green beans.. she had planted green beans in school and kept on talking abt it that "it needs water, seeds, air and a little bit of sun".. ahaks (err i dont recall Hairi doing all that during his PAP time lol)


Right after that we went back home only to find out fm our agent that he had arranged to view 3 houses - and we fell in love with one.. i think we are gonna go back to living in a house.. if they agree to our price.. Alhamdullilah.. if not.. we will still keep on looking..

Ok this simple jelly was made last friday.. the same day i did my rainbow cat's tongue.. first saw it at Along Roz and only decided to make it when i saw someone post the same recipe in her fb.. ty Nina


INGREDIENTS:
1 packet / 10g Jelly Powder (Agar-Agar Powder)
750ml Water
160g Sugar
1 can (400g) Evaporated Milk
3/4 cup Milo Powder
1 pack (137g) Oreo Cookies - break into small pieces but keep the sandwich together

METHOD:
1. Place jelly powder and water in a pot & cook until jelly is dissolved.
Add in sugar & cook until sugar is dissolved. Add in milk, stir well & switch off fire once boiled.

2. Separate 2 cups of the mixture into another pot & add in Milo powder.
Stir well until milo is dissolved.

3. Pour 1 cup of the Milo mixture into a square container and let the remaining half warm up on smallest fire. Let it set slightly on surface before pouring another layer. Pour the plain mixture on top. Sprinkle oreo cookies & let is set on the surface. Pour the remaining milo mixture.

4. Let it set completely at room temperature before chiiling it in the fridge.
Serve cold.

TIPS FOR LAYERING:
a. Do not wait until the layer is completely set before pouring the next layer, or else it will not stick. If this happens, scratch surface with a fork before pouring the next layer.
b. Make sure the mixture is still hot when pouring on the earlier layer so that it will stick well.

Have a good sunday peeps.. am gonna cook Soto today.. been eating out for the past two days and i dont wish to do so today simply bec i wanna start baking cookies for mom..

21 comments:

Honey Bee Sweets said...

Oh yum! This looks too good to pass! Will make this tomorrow, thanks so much for sharing. :)) have a lovely weekend. :))

Messy Mummy said...

Nampak simple & sedap!
But KRima, apa kah itu'Evaporated Milk?' hehe...

K.Nor said...

cun!! nak buat gak, tunggu anak2 balik cuti weekend dulu :)

Mas said...

cantikkknya...
ada sekut oreo lagi..
mesti sedappppp

Rima said...

Messy Mummy
its susu cair hehe.. the other day i didnt hv enough susu cair so i use 200ml susu cair and 200ml fresh milk

Rima said...

Nor
ahh buat ah.. memang sedap yg sejuk sejuk untuk berbuka.. yesterday i did coconut jelly.. teringat akan coconut jelly yg kat melaka tu sebab buat hehe

Rima said...

Nas
how hv u been Mas? baby dah pandai aper? yeah its a simple jelly yg kanak kanak sure suka cos ade oreo and milo

ijayuji said...

Salam kak rimaaaaaaaaaaaa!!!! aiii misssssssssss uuuuuuuuu!!!!! meh laga2 pipi :D kita alhamdulillah sihat, akak sihat? salam ramadhan ya kak, kita pun no blogwalking unless ada org dtg bg komen, but depend jugak tgk my free time lah skrg ni bz terlampau lampau gituu, eh? international school kat sini dah 2 minggu mula cuti tau! anglo singapore inter sch. pun dah 2 minggu cuti, apa kes yg kat sg pun belum cuti lagi?? kahkahkah... jatuh cinta dgn puding akak ni, kita sejak mula puasa belum buat puding2 lagi nanti nk buat :D ppssstt>> gmbr profil akak tu canteks mcm retis hollywood kena skodeng dgn paparazzi ehehe...

ijayuji said...

btw, dekat FB pun dah kurang ber sosiallllllll nya :D sbb jarang2 masuk lerr kak skrg niii, ntah kenapa malas melampau lampau skrg nii :D kita paham, puasa2 mmg lepas isya` mmg kompem terbongkang sudah, same here lol, subuh mmg terus bulat bijik mata sini pun masih ada school lagi nxt week baru cuti :D

Rima said...

hahahahaha u eh buat me ketawa loud loud u know.. tu gambar ambik masa kat barcelona.. tu sebab cantik ajer kejadian dia hahaha

Eh bila menjelma lagi huhhh... adehhhh tengok lah.. if tak ternampak u update ur blog.. ku tak tahu ijahhh dah kembali dahhh.. meh laga pipi again hehehe

she schooling kat Montessori.. no school hols lah.. school hols last june.. now schooling dah tu kejap lagi dia ponteng again hehehe

ijayuji said...

tgk ler kak, kalau rajin update kalau malas malasss lerrrr update ahahaha... ic, montessori dat`s why no hols kalau nak hols suka suki akak n sonia nak ponteng ler ni :D

kan kan kan cute gmbr akak, sblm ni mcm dlm train kan? sapa llerrr yg ambikkan gmbr tu yaaa, bg compliment kat paparazzi tuuu, :D

hana said...

aiyooooooo ko nyer lagi gojesss! kiut, comey, cun mcm aku! kihkihkih... eh emel lom sempat tulis! ntah biler nak tulis... hihihihi

FnF Simple Life said...

Kak Rima...tq 4 sharing kek mango mousse yang gojes n best sangat tu kak... Satu geng Msian Chiba dapat merasa resepi maverlous kak Rima ;) mousse dia sedaaaap.

Oreo jelly nak kena try juga one day for bentou (bekal sekolah) anak... school lunch dia selalu ada menu jelly utk dessert.

rahyan said...

Kak Rima, thanks for sharing!
Dlm dunia yg panas lately ni, shiok jugak makan agar2 Milo sejuk.
InsyaAllah nak buat tapi i tak pernah buat agar2. ERk...
Selamat bersahur!

Nina Mirza said...

Kak Rima....

Wow! Dah sampai jauh rupanya Oreo Jelly nie...... Sedapp kan puding nie Kak Rima? Anak-anak Nina sukaaa. Berulang-ulang peti ais tuu dibuka selepas berbuka puasa :)

Aduhai~~ Cantiknya kejadian oreo jelly nie bila dapat sentuhan Kak Rima!

Selamat berpuasa kak Rima

Rima said...

Ijahhh
muahaha siapa lagi kalau tak si kuda putih but kan masa tu pun i was slim.. now tengah dalam process untuk menjaga badan ku ahaks

Rima said...

Aiyooo Hana.. where is ur love letter niii.. tak leh tido ku menunggu hahaha

Ye ler.. cun like u... cun like ur milo jelly hehe

Rima said...

fnf
ty for trying dear... memang sedap.. segar gitu if makan,, nanti bila senang nak buat lagi lah.. lepas raya kot

jelly milo memang sesuai.. dia tak hmm how to say eh... tak meleleh.. faham? hahaha

Rima said...

rahyan
dah buat belum? op

Rima said...

salam ramadhan Nina and ty for reminding all of us abt this milo jelly.. memang sedap and segar bila dimakan waktu iftar.. my mom also suka banget

yaya K said...

oh my my. Kak Rima, the jelly so menggoda okay~
I'll try it. thanks for sharing and enjoy HCM.. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...