... when four is a crowd anyway....

So ok lets do this.. I wrote this post last night but couldnt keep my eyes open.. i am feeling disappointed and upset and i dont even know if i hv the mood to write... I managed to upload all my photos and managed to get it together.. phewww finally.. hb got back into Barcelona on Saturday afternoon and u can really see that Sonia has been missing her papa...

Sonia on the other hand is well.. she slept today crying looking for her ipad.. a "monster" had stolen her ipad just bec "she" got pissed off with her brother.. what a loser.. oh well.. some ppl really hv the nerve to do that to a 3yrs old and i will never forgive someone that breaks my little Sonia's heart.. thank god shes gone cos i cannot stand someone who loves to whine just abt anything under the sun!

Today hb will be out somewhere to visit his supplier with his customers.. I am not planning anything big.. thought of just chilling .. do laundry and ironing so that when we get home i dont hv to do all that.. probably i will take her to the nearest playground again.. she has been there twice so far and yesterday while exploring this area we found a couple more.. probably will do a lot more touristy things once hb is done with all his work.. am thinking of taking her to the zoo too.. will see..

Here are some pics that i managed to take for the past couple of days.. will write some of the caption later as my brain cannot work right now.. enjoy the pics first ok and to Yat.. u shud consider Barcelona as ur next destination cos out of all the European countries that i hv been.. i really like it here.. the history.. the cleanliness.. the ppl.. they are one friendly lot i must say...



Sonia loves it here... she can spent hrs running after pigeons.. it breaks my heart looking at how happy she was earlier today bef she realized abt what happened.. :o(


Catalunya Square is known as the "heart of Barcelona". It links four major avenues: la Ramblas, Passeig de Gracia, la Rambla de Catalunya and Portal de l'Angel. What a dramatic sight!


The square was filled with sightseers, families out for an early afternoon stroll and hundreds of pigeons.. the construction of this hub was completed between 1925-1927.. its purpose was to connect the Old Town with Eixample.


Casa Batlló is one of the two great buildings designed by Antoni Gaudi on Passeig de Gracia, the other being La Pedrera..


Whats up with me and bakery stores.. hehe




Sonia and carousel rides. - whats new ey..

La Ramblas - lots of thing going on this stretch of walk.. street performers.. outdoor cafes, shops and cafes..

... hehe thumbs up to u too! statue people on every corner..




Camp Nou - home to FC Barcelona. On Sunday was the derby against Espanol (another Barcelona team). All tickets sold out but hubby managed to get some for his customers. Lucky them!


Seafood Paella... was yummy and definitely much more delish than the one we had in Düsseldorf five months ago!


Creama Catalana - their version of cream brulee.. i still prefer cream brulee like a thousand time cos its much more cremier..


78 comments:

zarin said...

alololo kesian little sonia... marahkan org lain, sonia pulak yang kena ye!
suka tengok sonia with pigeons tu...tersangatlah happynya dia

lina said...

wow....cantik nya gambar....:)

Rima said...

Zarin
Harus ku jawab dgn bahasa melayu cos i tahu dia boleh baca one..

Ahhh tahu tak pe.. hati ku pilu when she started to tanya mana ipad dia.. nak cakap macam mana.. maybe tak iklas kot bila dia beli kan dulu tu sebab marah kan orang lain.. kok sonia yg kena.. :o(

Anonymous said...

hi sis rima,

kesiannya ur girl's ipad is stolen. i can totally understand, my 3 yr old boy cannot spend a day without ipad/iphone. he even sleeps with it sometimes.
but on the bright side, sonia could get the ipad2. hehe

diyana.

Rima said...

Lina
Ty.. ade too many gambar but tak larat nak post.. we hv abt 5 more days to explore this place and will do it by car so hopefully i am able to post lah nanti..

ijayuji said...

Salam kak! sapa tu??? sapa yg marahkn sonia?? cian dia.. alamakkkkk... i terpesona tgk WANITA yg berdiri dekat kedai bakery tuuu, rambut gaya ala2 org kaya thai wakakakaka.... dgn LV nyerrr lg :D

Edi said...

rima, sapa monster tu? ape nak get back to a 3-year-old girl? gile ke ape.

Rima said...

Diyana
Dia nangis pulak tu.. adehhh kesian pun ade.. nanti balik sg akan kita beli kan but kan bila ditanya tadi pagi sonia nak ipad ke itouch.. dgn cepat dia jawab.. sonia wants itouch.. ahhh tu dia anak mama.. pilih yg murah .. tak terkopak kocek mama dia nanti hehe

Anonymous said...

oh Rima, lovely Sonia, love her nail colour again :) it's color-coordinated with her blue top.

siapa curi gadget sonia? lain kali you belikan sonia gadget baru, you sila engrave sekali nama SONIA kat barang2 dia. like this kalau org curi pun, mesti mrk malu kan? boleh ke you cari pencuri tu and minta balik barang tu?

Sally

Rima said...

Salam Ijah
Dah lama betul tak dapat blog walking rumah kawan kawan.. hari ni ade chance lah cos tak de orang menyibuk kat apartment ni...

Siapa tu?? haizz malas nak cakap lah.. umur dah tua but perangai macam budak kecik..

Wakahkahkahkah.. rambut berserabai.. keluar apartment cantik aje.. dah masuk half day rambut ku .. macam harimau hahahha.. angin bertiup kencang kat sini macam mana nak maintain rambut ku tu hahahha

Anonymous said...

Okay Rima, I dah baca post ni few times, now macam makes sense and I dah tahu siapa amek gadget sonia tu. Tak apa lah... dah kasi org sebagai present, nak amek balik. tak ikhlas mcm tu. nevermind sonia..she can get a new one when back in spore.

Sally

Rima said...

Edi
Ahhhh orang yg tak senteng aje yg boleh buat gitew.. budak tu tak tahu menahu ape ape.. dah dinama kan 3yrs old ape lah dia tahu.. sigh

Rima said...

Sally
Of cos.. tak iklas agaknye cos while she was here ade ke dia merebut nak main dgn ipad.. tu sebab she curi ipad sonia tak.. so that she can play with it since she tak de life

Anonymous said...

Tak apa lah Rima. Org tak ikhlas...apa boleh you buat? Jangan hiraukan org mcm tu..nanti u sendiri belikan sonia ipad, itouch, iphone semua...at least kalau org "curi" pun u boleh suruh dia pulangkan...lepas beli, sila tayang kat blog you okay :) nanti biar padan muka org yg "curi" brg tu.

Sally

Anonymous said...

Hi, you look so pretty.

cek chun said...

sian sonia
memang mangkok le orang itu.
btw, cantik ler lv itu.. nampak jugak akhirnya..hehehe

Nur68 said...

Nice pictures ...kesian dengan Sonia, tp nampak Sonia happy je dlm pictures tu...oh my!.can't help noticing how big the muffin ke or cuppies too and the frosting...***sigh****

Suka tgk your picture terselit tu...nice one...mcm model LV pun ade....p)....have fun ya and looking forward to see more piccies...

lemongrass said...

Kesian Sonia. Budak 3 tahun mana lah nak faham kan kalau kita explain kenapa some people memang takde hati perut.
Takpe, she can get something else better than that iPad!
She looks so gorgeous with all the birds around :-).
And her Mama pun looks so gorgeous n vogue gitu kat sebelah kedai bakery, hahaha

Faeez said...

Eh eh... buruk siku betul orang tu, eh? Nasib baik tinggal berjauhan....Btw, very beautiful pictures. Jealous ah.... One more thing, u tak dapat undilah eh?

Maya Marisa said...

Rima dear,

Hola! Parece que se divierten alli en barcelona!

Re ipad, takper la, nak buat cemana kan. Hati orang nie susah nak predict. The new itouch pun ok jugak...or samsung galaxy tab ker :D

Rima said...

Sally
This is me yah.. i am that sort yg tak kuasa abt all this thing.. am too old to be in this kinda state of mind.. just not worth my time thinking abt it.. am much more concern on how sonia is able to take the flight back home without her gadget cos thats the only thing that can keep her still.. nevertheless i am pretty sure she can entertain herself with the flight entertainment cos on our way up they showed toy story and she likes it..

Rima said...

Anonymous
Aww ur too kind.. err am i missing out on something.. ohhh u meant sonia... yes shes adorable isnt she.. :op

Rima said...

Cek Chun
Heheh memang jarang pun bawak beg tu.. much preferred my longchamp.. simple and yet practical ..

Rima said...

Nur68
Dalam pic tu semua gambar sebelum dia tahu .. the moment she got back she dah tanya benda tu cos tak nampak kelibat si Ipad.. but dont worry.. shes ok now.. if u explain to her nicely she will understand and then will ask again after an hr heheh..

Kahkahkah senior model of the year..

Rima said...

LG
Exactly.. to me relationship is much more important than any gadget in this world but if someone doesnt even know how to appreciate what she already has .. then that is really really sad.. oh well.. nothing new coming fm his side anyway.. tu sebab suami ku lari jauh jauh dari meka meka ni.. u tell me budak 3 tahun mana yg tahu duduk diam.. tahu dengar arahan.. impossible kan.. sigh..

Anyway nuff said.. she tak takut pun bila pigeon pigeon tu "serang" dia.. cool aje .. just like mama dia yg action vogue tepi bakery shop tu kahkahkah

Rima said...

Faeez
Yep tak dapat lah and tak rugi pong hahaha.. i booked my ticket long bef they announced the date so nanti bila balik i hv to report myself or else kena denda.. maklum we always "Pay And Pay" kannnn hehehe

Yep am lucky his side berjauhan if not mati lah mak.. :op

Rima said...

Hola Maya.. yg lain mak tak faham hahahha.. its ok lah.. its just a gadget that can be replace.. sonia is irreplaceable so kira its her loss lah kan..

Yan said...

Kesian Sonia. Bila memula baca "ehh budak mana lak yg curik nih? ada gak pencurik kat sana ek?" tapi pas baca 2 kali.. laaa... omak dia belikan la lagi satu iPad dan iPod. ha ha... musti dia gumbira!
hari2 jenguk umah u tunggu berita baru. cantik2 pic kat sana.

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Hi Rima, I feel I'm in Barcelona. Tgk pictures pun dah cukup! And to Sonia pulak, pujuk2 la dia. I don't think she understand why adults can be so mean!

Yat Maria said...

Babe

kesiannya si Sonia..ishhhh orang tu mana bule buruk siku kan..somemore to a budak 3 thn..ishh18x..sedih ai baca... :(

This is by far my fav post...I tell u babe..Roma telah jatuh ke tempat kedua...nanti ai simpan duit dalam tempayan bearas ai ok..bila dah cukup, akan ai berhoneybulan ngan dude kat sana..sebab kalo pegi 4 orang, habisla ai fokai trus ngan duit flight/hotel/makan..so ai ngan dude jer lah pegi...berhoneybulan lebih afdhoollll...hehe..

I absolutely adore those pics...the buildings architecture, the history, the culture...hmmmm...teruja tahap gaban ai nak ke sana..lagi nampak pigeon2 tu...ai dah bayangkan ai berlari2 mengejar pigeon with dude plak mengejar ai...dengan angin sepoi2 aduhhhhhh sebijik citer hindustan...cuma baju ai jer tak bertukar2 untuk babak kejar pigeon itew...muehhehe...

Rima said...

Yan
Ty for coming and checking it out.. sorry been busy jln jln .. bila balik aje dah lepak and with orang tu kat sini.. mak tak habis habis kena prepare something to makan cos dia tahu i cook for my family so kira dia lodging and makan perrrr lahh.. adehhh better not talk abt her anymore.. waste of space lah

Rima said...

Art lover
No worries.. tahu lah i nak handle dia.. shes still a child and she wouldnt understand.. us as adult shud know whats good and whats not.. oh well what to do..

Sizuka said...

rima,

melampaunya betul orang tu buat mcm tu to a little girl. ishk! ada ke patut. kalau i, mau je i give her a piece of my mind.

as always, beautiful photos. i'm falling in love with barca! maybe if i whine hard enuff, hubby will take me there, someday.. hehehe.

Rima said...

Babe
Muahahha i ketawa terbahak bahak lah baca ur comment.. part berlari lari tu and tak tukar baju.. mana boleh gitu.. hindustani mari semua harus tukar baju sampai 3 kali tauuuu hahahha

Yes u shud simpan duit kat tempayan beras cos imagine berapa besar tempayan beras tu.. shopping kat sini.. incredible.. mak tak leh stop pulak hahha.. the buildings .. ohhh so so different and byk sangat history.. cant wait for tmrw cos come tmrw is all abt hols for us.. hb no more work.. kita nak ronda ronda pi atas bukit.. ade the femes garden lah.. castle lah.. nanti mak ambil gambar byk byk ok.. i think fm now on mak sure will enjoy my hols cos tak yah dgr orang tu whinning :op

Rima said...

Shidah
I think my level of tolerancy ni gets better as i age.. if dulu mau muka dia dah kena penampar but kan i hv other ways to deal with this sort of person.. she better stay as far away fm my family or she will get a thing or two fm me!

CTZee said...

K. Rima,

I tunggu, tunngu yr update. Dah baca update baru tau why u 'hilang' sekejap. Hopefully Sonia feels better. Kids r just so resilient kan, cuma hati kita aja yg terguris tengok dia sedih. Just like u said jgn pedulikan org yg otak senget....ada boleh kacau anak kita. I agree too...whoever breaks my girl's heart, I'll cekek2 diorang....nanti kau ku kerjain. LOL.

Dah lah tu....like they say it over here...shake it all off. The days will be better Insy'Allah. U're thr to relax...no drama mama. Peace!

mrs plain-june said...

waduh.. kejamnya makhluk tu! org melayu kata takdak hati perut! sanggup buat budak 3thn cenggitu.. ish.. over-emotional plak.. i really cannot tahan bila org buli budak2 kecik.. they know nothing! pity little sonia..

Rima said...

Zee
Its ok.. insyallah shes gonna be ok.. shes still talks and asked abt it eventho we explained it to her.. 3yrs old.. what do they know.. we adults shud know better then to hurt a little child ..

Seriously Zee... i dont gv her a hoot.. shes not important to me and i dont hv to listen to her whinning abt her miserable life anymore.. so thats good.. maybe she can sell sonia's ipad to pay for her studies ahaks

Rima said...

June
100% agree.. when it comes to hurting a 3yrs old memang over the limit sikit.. she has no kids and she doesnt know how to handle kerenah budak.. no idea at all how its like to be a mom so really sonia is better off without her around..

Anonymous said...

oh rima,sounds bad. hope sonia will be allrite till she gets the replacement.

lain kali gi holiday sila jgn ajak mrk2 ni semua okay. buat pening kepala je...

take care n enjoy ur holidays.

regards,
fifi

Anonymous said...

Marahkan nyamuk, kelambu yg terbakar.
Dia bikin hati kita remuk, kita blajar erti sabar.

A way for Sonia to learn abt losing sth she reallly syg. Kesian dia..
Love those pictures, feeling mcm kat sana. Hehee

Faizah

Rima said...

Fifi
Tak pernah ajak pun.. dia pelawa diri dia sendiri.. tak yah wokey.. buang masa saje.. spoil kita punya holiday aje

Rima said...

Faizah
Itew dinama kan ugly elbow aka buruk siku.. dah kasi ambil balik.. what a way for my little sonia to remember her so called aunty

Anonymous said...

wow u luking very de anggun here. Memula tengok somehow i wasnt sure if it was u ...must be yr hairstyle

tak sangka ipar u tu diva rupanya. Kalau baca yr past entries i actually thot u tersangatlah sayang kat dia. Dah lain kali tak yah u sibuk2 buatkan dia kek kukus!
LAKSA

Rima said...

LAKSA
heheh marah nampak? sudah lah tak yah dikenang lagi.. i dah pi buang jauh jauh peristiwa itew.. tmrw is a brand new day and am looking forward to that.. i tak pernah tersangatlah sayang kat dia but i hv to be orang tengah when meka meka ni gaduh cos they all ni tak leh bertemu muka.. sudah lah.. buat ape jadi referee if anak kita yg jadi mangsa.. buang karen aje haha

Itew dinama kan rambut berserabai.. kat sini semua fashion rambut sama.. berserak style so mak pun ikut lah style cam gitew hehehe

Ribbon Clown said...

K Rima,

belikan Ipad2 trus tuk sonia.. kot nak berperang pun, budak2 tak patut jadik mangsa..anyway, gorgeous lah k rima nih... ;)

blu4sky said...

alahai siannya kat budak comel tu.. hopefully lepas jalan2 gi zoo..sonia tak sedih lagi..
comment untuk mama sonia....anggun sekali.. :p

somuffins said...

Rima
1st time baca, I wonder too who could that monSHHter be (tapi tak nak komen). After katam baca all the above comments, barulah paham dan afdal mengomen (it also means Sonia is without a 'bibik' anymore now that the r'ship is strained, tul tak?). Niway, if I were to go there, bakery n supermarket ajelah tempat yg I akan frequent everyday (biar Yat aje melawat those intricate buildings etc) :-)

anoi said...

Rima,

Tak per ler... boleh daddy belikan iPad2. Mine also hilang selepas 2 bulan pakai. iskkk baru 2 bulan... sebabnya ada kawan-kawan pada my kids dok ingat itu mainan and maybe diaorg terbawak balik (innocently..). believe me, i know how it feels losing iPad. sedangkan i yang tua nih boleh nangis, inikan pulak budak kecik....

anyway, kalau u ada chance, try pergi andalucia, spain. cantikkkkkkkkkkkkk sesangat especially tgk warisan peninggalan islam kat sana. kalau ada chance boleh pergi skiing kat sierra nevada... cantikk...

MANISAH said...

Pheww... Rima, what a day!! Tak nak komen apa-apa coz apa yg terjadi tu hendaklah jadikan teladan dan sempadan (eheheh macam nasihat org dolu2 aja). Baik ku cerita pasal hari menghabiskan duit di ToTT saja... yeah itu bundt pan ada mother's day sale maka kubeli satu pan (satu aja ler mana kita ni tahan mau beli banyak2, kepala dok fikir exchange rate!!! or rather have a postive attitude, buy just one at a time hehehe.

Enjoy your hols in Barca... kalau tak puas shopping balik pergi Orchad Road tu.. great sales is coming sooonnn... (thinking*** should I go to Spore for the sales?)

marina anakcikbob said...

kak, 'org itu' take away sonia's ipad?
bukan ke 'org itu' yg bagi pada sonia aritu for replace the missing-in-terrible ipod?
and most important thing, bukan ke 'org itu' sonia's favourite aunt?

gadget can be replaceable but relationship is much more important. lagi2 dia saudara dekat, sonia darah daging dia juga kan..

Rima said...

RC
Nanti lah .. after we got home.. when we asked if she wants ipad or itouch.. she still nak itouch.. probably lagi senang for her to handle.. tak besar.. right now since ipad dia dah kena curi.. shes been hogging my iphone.. ahhh never mind lah.. janji dia happy..

Anyway ty for the compliment.. must be the weather ahakss

Rima said...

blu4sky
Yep hopefully the weather will be on our side for the next couple of days.. part bila hujan.. punya lah sejuk.. rasa macam winter pulak

Heheh ty ty.. malu meow lah ai!

Rima said...

CS
Actually memang dari dulu pun tak ok meka meka ni.. bila kita nak baik kan .. kita pulak yg kena so why shud i bother anymore kan.. yg kesian si sonia.. she doesnt know anything.. u know what she says to me last night.. dia kata bibik dia angry tu sebab bibik dia take her ipad.. i reply.. tak lah bibik tak angry towards u.. shes angry pada diri sendiri.. ahhh tu dia jawapan bernas.. tak baik buruk buruk kan bibik dia yg sudah tentu memang tak baik hahahha.. faham tak cik som?? kahkahkah

Bakery memang my fav.. supermarket lagi my fav.. punya lah murah bangat pasta kat sini.. ade ke satu packet 0.30 sen euros.. akan ku beli berpaket paket sebelum balik sg hehe

Rima said...

Anoi
Memang pun.. sedang kita yg tua ni pun boleh rasa sedih apa lagi si kecik ni.. am just hoping shes gonna be ok kat plane cos ipad dia ni memang full of her stuff in there.. all sort of her fav videos are in there for her to watch while in the plane.. oh well .. what to do..

Someday.. we will .. tak visit now.. maybe will get to visit some other time.. if umur panjang lah :o)

Rima said...

Manisah
U know what the funny bit.. i hardly shop while in sg.. tak tahu apasal.. if i go overseas.. shopping macam nak ape.. lagi lagi if i go to europe.. lahhh even with the exchange rate yg tinggi.. i am still paying cheaper then in sg.. zara kids.. H&M kids..desigual, shana.. all murah and u get the latest design..

A few days ago i saw a shop macam ToTT.. not as big but they hv lots of stuff.. i got 6 colour powder for my macs.. 30g each.. cost me 80 euros.. tak sabar nak try if there is any differences.. tak sabar nak try tu shimmer shimmer thang.. nanti plan nak gi lagi lah that shop :o)

Rima said...

Marina
Tu sebab i wonder how can someone even sleep at night knowing that she has hurt sonia's heart.. we had to tell her that her bibik had to go back home cos she has to go back to work.. as for the ipad we told her the truth that her bibik had taken it away.. its ok lah marina.. no worries.. its not the end of the world.. sonia has my side of the family and we are very very close.. shes gonna be perfectly ok cos she has 2 other bibiks fm my side and they love sonia to bits!

KG said...

rima, you still looked tired (sbb tak bake hehe)! ah well...wish i cloud jalan jalan like you...yup my freind yang baru round europe also liked barcelona!and i see a new bag eh...i loike! pi lepuk sikit itu notifella>>>

Anonymous said...

Rima, nice holiday pics.. you go holiday, sape jage sasha the cat?

read the other news - bad. forget and move on - tak perlu forgive.hehe.

saudara mara meka2 u nun jauh di sana besar ke keluarganya? so far nampak u post cerita and photo bibik je..how abt ma and pa of bibik? masih ada?

Izan

Rima said...

KG
Nak lepuk pun mak tak kuasa.. cant be bother lah with that notifella

I know.. eyebags.. arghhh.. ni semua pasal si notifella.. penat mak hari hari kena prepare meal walau pun suami ku tak dak.. dah dia jenis tak suka keluar duit.. ape nak buat kannn

Rima said...

Izan
Alamak macam exam.. hahha.. sasha the cat is home alone.. on wkends hairi balik to top up her food and water..

My PIL tu kat adelaide so kira memang kita tak berhubung lah .. cuma mama dia aje yg email dia fm time to time..

Anonymous said...

hehehe..teacher dah provide answer utk exam questions...

nevermind. just enjoy ur holidays and tangkap gambar banyak2 and beli coklat banyak2

will be looking forward to your arrival back in spore for your new recipes..

Izan

MANISAH said...

Cerita pasal puak-puak jenis tu yang tak suka keluarkan duit ni memang betui, baik muda atau tua, selalu jumpa dan selalu kena hehe. Aisayman Zara? Gua tgh pakai baju Zara hari ni (chewahh).

Anonymous said...

how many children do u have?

Mas @ Mummy of Nuqman said...

semalam just baca till 1st ayat of paragraph 2. xsempat nk terus baca cos tersgt busy then teros off from ur blog. 2day br tau cerita sebenar. gitew kesahnya. kalo org yg jenis kedekut plus plak suka menempel tanpa diundang mcm ni mas lg suka kalo dia terus nyah dr hidup mas.. tp org2 yg berkenaan dlm hidupku masih xsedar2 diri lg & tetap nk ganggu privacy kami 3beranak je..hish neway, sonia & mama sonia harap bersabar & to me lebih2 sabar hendaknya.. jgn duk igt2 pasal kesah yang dah berlalu.. happy holiday sis..

Rima said...

Izan
Insyallah.. belum sempat pun nak pi ronda ronda cari new recipe.. unlike when i go to kl.. byk masa boleh go online.. kat sini.. haizz celik mata aje.. prepare breakfast and then terus keluar jln jln :o)

Rima said...

Manisah
Teringat mat tahir ku yg lama.. pasal dia macam gitu lah ku ditch dia ahaks..

Rima said...

Anonymous
Wud be great if u leave down ur name.. i hv two kids.. a 21yrs old boy and a 3yrs old girl

Rima said...

Mas
This is how i deal with stuff.. whatever happen u just hv to take it like a pinch of salt.. tak leh terlalu difikir fikir nanti yg binasa kita... am enjoying my time with my family right now cos hb dah start cuti hari ni..:o)

Jun said...

waaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...oooooohhhhhh, so many foods...kalau i pergi sana, balik wif 2-3 kg more, just in my body, ahakks! eh, bila u nk balik ni, jeles ai, hehehe. this time no pic on enrique eh? ekekekekkee....

Ria said...

kak Rima..smlm tukar2 channel nmpk building yang kak Rima amik gambo kt atas tu kt TLC..pastu dok ingt2 blik cm penah nmpk..then teringat tgk kt blog akak..dragon building kn..enjoy ur hol pueh2..blik bwk jajan..

Rima said...

Jun
Eh mana boleh ade gambar enrique lagi.. my enrique dah balik dahhhh.. tak leh sebarangan.. kita nak jaga periuk nasi kita jugak hahaha

Ape nak fikir fikir pasal put on weight.. whenever i gi europe balik sure weight turun by 3kg.. maklum bila dah sibuk shopping.. makan pun tak ingat hehe

Rima said...

RIA
oh ye ker?? lahhh kadang tu bila kita watch telly macam kita pernah nampak sesuatu tu.. lucky u can ingat or else satu malam duk pikir building tu macam biasa ku lihat.. tapi dimana yahhh hehe

Jajan jgn tak jajan .. betul tak?? hehe

ninazsyafinaz said...

Salam Sis..whoaa..best2 nyer I cuci mata nih..Oo bilalah turn I nak samapai sana plak.Btw I noticed ader satu pic ppl pegang2 tangan in round..what they are doin? ahhaha..Cant figure out.

as for Sonia.. Hopefully she will doin fine..Mama and Papa will get you a new "toy" soon ok? You tough girl!

Biar lah org berangin gituh..Sampai hati buat budak2 mcm nih.Well the world is round. Wish you n Hubby n Sonia spend a wonderful time there.Lagi 5 hari kan? Cepat lah balik Sg..Miss you.tak sabar nak tgk you baking apa lepas nih ( kitchen you pun missing you jugak ) lalala

Anonymous said...

Hi Rima. Im going to Spain this evening for a week. And Barcelona will be my first stop. The seafood Paella and Crema Catalana look delish! Do u have any suggestions on the best place to have em? Thx a million!

p/s: Thank u for writing up this entry. It is really2 helpful!

Nabiela :)

Rima said...

Nabiela
Woahhhh hv a nice trip ok.. i am so sorry but i couldnt find the name card of the restaurant that i went to.. dont go to La Ramblas area to hv ur Paella and cream catalana ok .. if u hv the chance hv coffee in the the market.. shop is behind candy shop

Anonymous said...

Hi Rima! I just got back from Spain. Barcelona was fantabulous! I had seafood Paella twice! The first one was in La Ramblas as my friends and I were starving and we couldn't find any other places to eat other than err McD? lol. But now I know why you said 'dont go to La Ramblas for Paella' cause it tasted more like curry-ish than the one I had in one of the restaurants somewhere in Park Guell area. lol. Ouh btw I was walking around the town and noticed on the dessert shop 'La Colmena'; the one you posted in his entry. So I quickly took a picture with this shop too! LOL =p Thanks you for the suggestions anyway :)

Wishing u a blast New Year! :)

Rima said...

Nabiela
Welcome home!! u were there for a week?? enough?? hehe.. its a fantastic place to be right? the shopping.. the gelato.. oh la laaaa hehehe.. so glad u enjoyed it!

We will be heading to barca again next month .. will be flying fm paris.. cant wait!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...