Faces of Sonia..

Thought I would share with u guys the different faces of my little Sonia bef shower.. these few rounds it has been so so difficult to get her to shower.. her super duper answer when u tell her its shower time.. "Nooooooooo"


Photos taken by Abg Hairi .. both now know how to play together eventho they are 17yrs apart hehehe












28 comments:

somuffins said...

Rima
U dah tidor atau masih belum tidor?? Atau tengah cari bantal busuk? hehe. I dah tidor and am awake now nak cari modal what to eat for sahur.

Kenapa dengan hidung Sonia tu? Shasha cekau ke?? Dia dah bermain dgn sudip, it means good uhh?

Rima said...

Hehehe belum tido lagi pun.. kejap lagi lelap lah mata ku ini.. yg benarnye kita baru aje balik..

If u tanya dia.. Sonia what happened to ur nose.. and her answer will always be.. "sasha naughty".. am assuming kerja si sasha lah tu but kan sebenarnye i first saw it when dia baru bangun tido.. tak tahu lah if she terkena waktu i tak perasan.. :o(

She dah ok dah.. semenjak dah baik suara dia bukan main lagi lantang.. bila dia panggil mama.. adoiiii tak tahan telinga mak!

Yan said...

Sonia ni kan, memang semulajadi sweet lah. Senyummm aje. Senang amik pic.

BEAUTY said...

"what happen to your nose sonia"...shaha bite...hahaha

ilahslilpinkkitchen said...

haiseyman idong cala ....
hahah dia tak suker mandi but she likes to swim?

edi said...

selamat hr raya rima! nice pics of sonia. ade tanda di hidung tu! hehe... love her baju kurung on hari raya.. u know what, i have a similar baju kurung tau! but grey in color.. terkejut tengok dia pakai baju almost sama! kisses for her!

edi

Anonymous said...

Sonia can join Abam Danish... hu oso dun like to shower!! :)
Li-Lin

Maya Marisa said...

Sonia can gang up with my girl Cha Cha. Its difficult to get her to the shower. Tapi, once inside, tak reti nak keluar pulak. Happily splashing here and there.

Rima said...

Yan
If Hairi yg take photo dia tak sibuk plus Hairi likes to take shot mengejut.. if me or hb hold camera lain pulak cerita budak SOnia ni..

Rima said...

Ah ah sis.. either sasha naughty or sasha bite muahahaaa

Rima said...

Ilah
Swim memang fav dia.. and she swim kat adult swimming pool tau.. with float of cos lah.. part mandi dia ade weak sikit cos asyik nak main aje

Rima said...

Selamat Hari Raya to u too Edi.. hope u guys had a blast.. hidung dia tu calar dah berapa hari dah.. entah bila lah dia kacau my cat sampai tercalar.. dont even know if sasha yg cakau dia .. she of cos blame it on sasha lah bila kita ask her.. 'what happened to ur nose Sonia?'.. her reply.. 'sasha bite!!' kahkahkah

Oh ye ke?? u jgn tak tahu.. we bought it malam raya kat bazaar.. kira last min baju lah tu hehehe

Rima said...

Abam danish memang tak suka mandi pong.. hahaha

Rima said...

Maya
Budak budak memang gitew lah eh.. bila dah kat dalam bath tub berejam.. nyanyi lah.. main bubble lah.. main boat lah.. part nak suruh bukak baju.. lari seribu batu hehehe

Yat Maria said...

if ai singgah...simpan shasha taw...takut aiii.. :)

Jun said...

hi rima..selamat hariraya...aiseh, hidung bertanda lah..hehe. nevermind, d smile still sweet..hihi

Anonymous said...

salam lebaran rima...
kids are strange...kalo nak suruh mandi punya lah susah but when they have started to play with the water its so hard to get them out of the bathroom.
Sonia luking more like yr son now.

Rima said...

LOL babe.. bukan u aje takut.. semua yf datang takut dgn sasha.. she kan lioness hehe

Rima said...

Jun
Salam lebarang buat u and ur family too.. glad ur back in blogger world.. hidung bukan sebarang hidung tau.. cuba cari mana batang hidung dia muahahah

Rima said...

ahem anonymous.. can u leave down ur name so that its easier for me to call u by name..:o)

Ah ah i agree 100%.. part nak suruh mandi nangis.. nak suruh keluar pun nangis.. haizzz

Anonymous said...

sori Rima...lupa nak letak nama. I ni Laksa :)

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi sis Rima, really not sure if I've been here before or not. But that doesn't matter right? A BIG Hello from love2cook!!! ;)

U've got a yummy blog! Wonder how I missed it all this while.

Sonia is so adorable. Rgds to her...

Rima said...

Hehe ty Laksa.. baru shiok nak ngobrol :o)

Rima said...

Helloooooooo Love! hehhe.. of cos it aint matter.. ty for dropping by .. enjoy ur stay Love..

Cheers!

SJB said...

What happen to her nose?.

Rima said...

I tak tahu SJB.. either she scratch it waktu tido or according to her our cat yg scratched/bite it :o)

Anonymous said...

sonia so pretty. mana gambar abang/ 17yrs diff pun sure cn play together. namanya adek beradek. mesti abg manjakan adek :)

-awin-

Rima said...

Ty Awin.. gambar abang bersepah kat blog i ni hehehe

Dulu waktu kecik dia tak reti nak main.. ape lagi nak dukong adik dia.. so bila Sonia dah 2 yrs old baru lah dia nak main dgn adik dia.. :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...